Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bérkalkulátor


 
Fő oldal

logó

 
Magyaroknak kötelező megnézni!

szólj hozzá: Magyaroknak kötelező megnézni!
 
Belföldi hírek

nagy MO 

 
Külföldi hírek

földgömb 

 
EndGame

EndGame

A Köztársaság Bukása

A világ leigázásának

forgatókönyve

A Világkormány bemutatkozik

 
Időjárás

Időkép

 
Küszöbön a III. világháború

háború

 
Mond el a véleményed
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Fórumok
 
Küszöbön a 3. világháború

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Bürokratikus Centralizáció a Mozgalomban

  2010.05.01. 21:19

 

10-04-29
Bürokratikus Centralizáció a Mozgalomban
 
Egy szervezet felépítésének és irányításának két nélkülözhetetlen elve a centralizáció és a decentralizáció.
a centralizáció, szervezett egységes központi irányítását biztosító elv a szervezet vezetésében.
a decentralizáció pedig  a szervezet mint egészet megillető hatalom megosztását jelenti a szervezet központi szervei és az alárendelt helyi szervek között.
Centralizáción vagy központosításon olyan folyamatot értünk, amely révén a politikai és gazdasági hatalom egy domináns pólus köré szerveződik. Úgy is lehet fogalmazni, hogy a centralizáció a központ hegemóniája a perifériával szemben, --központi egység uralma a kisebb egységek felett, ami idővel biztos, hogy diktatórikus rendszer felé fog elhajlani. Platón az „Állam” c. művében kifejti, hogy az ilyen fajta oligarchikus rendben, sajnos fenn áll az a lehetőség, hogy rossz emberek kaparintják meg a hatalmat, -zsarnokoskodás stb. még akkor is, ha kezdetben szent szándék vezérli. A domináns pólusért van minden, így a lentebbi formák érdekei elnyomva jelentkeznek. Ellenben a decentralizációs struktúrában minden -mondjuk- a népért van, de nem a nép által. Centralizált vezérlési rendszer hátránya, hogy a kisebb egység kiszolgáltatottá válik a központi egység érdekeinek; nem tud érvényesülni, mert az intézkedések áramlata fentről lefelé halad, így részek csak akkor fejlődhetnek, ha a központi pólus úgy kívánja.
Egy mozgalmon belül a centralizáció nem nagy előny, sőt gátja az előremenetelnek, hisz egy megmozdulás úgy a leghatékonyabb, ha az ötlet ill. a fejlesztési lehetőség, v. hatalom le van osztva az al-részekhez, mert egy mozgalom nem az EGYért működik, nem egy valaki érdekében, hanem a gyorsabb és erősebb előrehaladás érdekében. Az ilyen érvényesülések leosztásával egyre messzebb lehet haladni és ez főleg igaz akkor, ha egy szervezet célja konkrétan az : növelni a hálózatot, terjeszkedni stb.
Két féle decentralizált hálózat létezik: az egyik a csillag rendszerű hálózat, a másik pedig a gyűrűs hálózat. Kiemelném a gyűrűs hálózatot, hisz ebben a rendzerben a tagok teljes szuverenitással rendelkeznek és a könnyebb hatékonysága miatt, újabb a hasonló független  rendszereket tud létrehozni, ami kezdetben függésben van, de végül az is önállóvá válik. Egy ilyen struktúra igen hatékony. A Hare Krisna Mozgalom is egy ilyen rendszert jelölt ki, pontosabban az alapító A.C. Bhaktivédanta Swami Prabhupad, aki arra kérte a tanítványait, hogy a terjeszkedés hatékonysága érdekében, létesítsenek független templomokat, lokális lehetőségekkel, lokális emberek részvételével és kérte, hogy ne központosítsanak, mert ott egyből felüti a fejét a bürokrácia, ami aztán mindent tönkretesz.
Do not think in this way of big corporation, big credits, centralization — these are all nonsense proposals. [...] Krishna Consciousness Movement is for training men to be independently thoughtful and competent in all types of departments of knowledge and action, not for making bureaucracy. Once there is bureaucracy the whole thing will be spoiled.”
(Srila Prabhupada Letter, 22/12/1972)
“…but so far I am concerned, I have not got much stock in such centralized management or organization. I never wanted that any of my temples shall be dependent upon the other temples.” Srila Prabhupada in a letter to Damodar Das, Bombay, 9 Jan 1973
“Regarding your points about taxation, corporate status, etc., I have heard from Jayatirtha you want to make big plan for centralization of management, taxes, monies, corporate status, bookkeeping, credit, like that. I do not at all approve of such plan. Do not centralize anything. Each temple must remain independent and self-sufficient.”
(Srila Prabhupada in a letter to Karandhara das, Bombay, December 22, 1972)
“Forget this centralizing and bureaucracy.” (letter to Karandhara, Bombay, 22 December 1972)
“Krishna Consciousness Movement is for training men to be independently thoughtful and competent in all types of departments of knowledge and action, not for making bureaucracy. Once there is bureaucracy the whole thing will be spoiled.” (letter to Karandhara, Bombay, 22 December 1972)
Világosan kijelenti Prabhupad, hogy decentralizált menedzsment a legjobb és leghatékonyabb, mert így a már meglévő tagok is és az új tehetséges tagok is labdába rúghatnak. Ez az alulról felfelé áramló tanácsadói rendszer. Viszont ha ez nem így van, az ötletgazdag rész-egyén autómatikusan el van nyomva -ahogy fentebb már elmondtam- lehetőségei korlátozottak és csak akkor ugrik, ha fentről utasítják. Hatalmas korlátozást szenvednek a tagok, mert ha van is képesítettségük arra, hogy sajátosan vezessenek, esetleg tovább terjeszkedjenek, sajátos program szerint, mivel minden a központi hatalmi pólustól függ, ezt nem tudják megtenni, illetve csak akkor, ha a hatalmi pólus azokba beleegyezik. Tehát egy központi személy érdekében mozdulhat minden, a tagok érdekeinek rovására. Ez helytelen!!!
Ezt nagyon fontos pontosan megérteni, mert ezen áll vagy bukik a dolog
Volt egy mozgalom, ami egy vallást próbált elterjeszteni és ez a mozgalom sajnos centralizáltá vált és mára már egy új New-Age szektává lett és mindez azért

B.T. Swami: Vezetés egy magasabb tudatú kor számára (letölthető könyvrészlet).

  2010.05.01. 21:19


10-04-27
B.T. Swami: Vezetés egy magasabb tudatú kor számára (letölthető könyvrészlet).
Ebben a sötét középkori világban nincsenek igazán olyan vezetők, akiket ne ragadna el a pozicióval járó hatalmaskodás hulláma és lehet, hogy nagy szónoklatokat tartanak, de ha nem tartják magukat az elvekhez -amikről szó fog esni- végűl kudarcot vallanak, -a követőikkel egyetemben. Kormányok és közösségek vezetőinek be kell tartani az alábbiakat, ha sikeresek szeretnének lenni munkájukban. Ez a könyv nekik is és a jövőbeni vezetőknek is szól. A könyv bizonyára idegesítő lehet azon vezetők számára, akik nem így meneddzselik a dolgokat. Szándékom ezzel a könyvrészlettel, hogy olyan közösségeket alakítsunk ki, amiben a részvevők elégedettek, de ennek megteremtéséhet viszont elengedhetetlen szükség van igaz menedzsmentre.
Vezetők az élet valamennyi helyzetében felbukkannak, hogy a változás egy adott útján a végső cél irányába vezessenek másokat. A hatékony vezetés nem könnyű dolog. A történelem már megmutatta, hogy a vezetéssel járó felelősségek és veszélyek éppen oly nagyok, mint a vele járó jutalmak.
A Vezetés egy magasabb tudatú kor számára kifejezetten azok segítségére íródott, akik most választottak vezetői szerepet, amikor a történelemben a legnagyobb szükség van érett vezetésre. Mindamellett bárki felhasználhatja a könyvben tárgyalt elveket, hiszen segítséget nyújtanak az embereknek, családoknak, szervezeteknek és nemzeteknek egy olyan életvitel kialakításában, mely fenntartja a föld valamennyi életének szentségét és stabilitását. Végül is, mint egy az egész világra kiterjedő család, együtt osztozunk azon a közös felelősségen, amellyel a föld és annak jólétéért tartozunk.
Az emberiség jelen pillanatban végső vizsgaidőszakát éli. Vajon átmegyünk-e vagy megbukunk? Az a nagyfokú negativitás, ami manapság megnyilvánul a világban, azt jelzi, hogy át kell gondolnunk jelenlegi útirányunkat. Feltehetjük magunknak a kérdés: Kik vagyunk? Merre tartunk? Kit és mit követünk? Nyilvánvalóan, ha nem vagyunk boldogok jelenlegi utunkkal, irányt kell változtatnunk.
Ha ön, kedves olvasó, felelősséget érez arra, hogy valamit másképp tegyen, kérem, folytassa az olvasást. Mi most a globális tudatosság korát éljük. A globális kommunikációs hálózatok átívelik a földet, és lehetővé teszik a hétköznapi emberek számára, hogy a világ minden tájáról információhoz jussanak. Továbbá folyamatosan felfedezzük azokat a bensőséges, univerzális kapcsolatokat, melyek az emberek és az egyéb életformák között állnak fenn itt a földön, és az univerzumban egyaránt. E megértés birtokában a vezetésnek ki kell terjednie egy mindent átfogó látásmódra.
A Vezetés egy magasabb tudatú kor számára egy listával kezdődik, mely azt a tíz lényeges technikát tartalmazza, amely egy felhatalmazott vezetéshez szükséges. Ez a tíz technika, mely szélet körben használható, értékes emlékeztetőül szolgálhat a könyv olvasása közben.
A könyv három részből áll. Az Első rész: A tudat felemelése lefektet egy általános alapot, melyben szó van a magasabbrendű tudat elveiről és azok fontosságáról a vezetés terén. A Második rész: Készségfejlesztés olyan különleges tulajdonságokat és képességeket ír le, melyek felbecsülhetetlen értékkel bírnak a mai kor vezetői számára. Végül a Harmadik rész: Cselekvés olyan politikai területeket javasol, melyekben a vezetők képesek enyhíteni a világ szenvedésén, védelmet nyújtani neki, valamint segíteni az embereknek eredményesebb életet élni, miközben egyre közelebb kerülnek Istenhez.
A fejezetek végén megtalálható a „A fontos mozzanatok” listája, melyben a szöveg fontos szakaszait lehet áttekinteni. Ezt a „Mindsets” szakasza követi, mely meditációkkal, elmélkedésekkel és gyakorlatokkal nyújt segítséget az éppen megvitatott elvek alkalmazásában. Ezért a Vezetés egy magasabb tudatú kor számára hatékonyan használható kézikönyvként és tankönyvként is egyaránt a hétköznapi életben. Előfordulhat, hogy az egész könyvet egyben kívánja elolvasni, majd időről-időre áttekint egy-egy elmélkedést és gyakorlatot annak érdekében, hogy értékelje fejlődésének mértékét és, hogy betekintést nyerjen a különböző területekbe.

A könyv lapjai szeretetteljes, láthatatlan koalícióval adják önnek az utasításokat. Éreztetni szeretnénk önnel, hogy a barátai vagyunk, együtt ülünk önnel, miközben ön az Egyesült Nemzetekkel, a Kongresszussal, a Parlamenttel, valamilyen közösséggel vagy éppen a családjával folytat beszélgetést. Értékeljük nagy erejét, és szeretnénk kölcsönadni önnek a miénket, hogy kiegészíthesse vele sajátját. Szeretnénk bátorságot adni önnek, hogy segítségünkkel megoldja a látszólag lehetetlen problémákat. Ismerjük jó szándékát, ezért figyelmeztetjük a kísértés és az elhajlás veszélyeire. Törődünk önnel és szeretjük önt. Egyszerű tanácsokkal látjuk el saját jóléte érdekében. Végül pedig, odaadó ügyvédjei vagyunk, akik arra ösztökélik önt, hogy vegye figyelembe fejlődésének, sikerének és túlélésének esszenciális összetevői közül a legfontosabbat: a szeretetet.
Összefoglalásképpen, a Vezetés egy magasabb tudatú kor számára arra törekszik, hogy bemutassa, ön, mint egyén, különösen, mint vezető, képes jelentős változást hozni az emberiség számára életképesebb jövő megteremtésében.
Letöltés itt
Méret: 836kb
Formátum: pdf
Megjegyzés: Ez csak az első 5 fejezet fordítása, lektorálatlan kiadás

Alex Jones új filmje: A Köztársaság Bukása - Barack Obama elnöksége

  2010.05.01. 21:18

10-04-22
Alex Jones új filmje: A Köztársaság Bukása - Barack Obama elnöksége
Íme a filmkritika: Akik járatosak valamelyest a különböző összeesküvés-elméletek szinte átláthatatlan dzsungelében, azoknak bizonyára ismerősen cseng Alex Jones neve. Az úriember az Egyesült Államok talán legismertebb tényfeltáró újságírója, aki saját rádióműsorral („The Alex Jones Show”), weboldalakkal („Infowars.com”, „Prisonplanet.com”) és dokumentumfilmekkel igyekszik folyamatosan borsot törni a korrupt, elnyomó hatalom orra alá. Ezt Alex Jones kétségkívül profin csinálja, hiszen nem csak kényes, elhallgatott információkat gyűjt csokorba, hanem még arra is ügyel, hogy mindezt jó marketingérzékkel, igényes és érdekes csomagolásban nyújtsa át az embereknek. A dokumentumfilmjei közül a leggrandiózusabb alkotások az „Endgame”, a „The Obama deception” és a „Fall of the republic”, azaz A köztársaság bukása.

Határozottan kijelenthetjük, hogy Alex Jones A köztársaság bukása kapcsán sem vette félvállról a feladatát. A mintegy két és félórás játékidő masszív információmennyiséget ígér, még azzal együtt is, hogy egy intelligensen összegyúrt anyagról beszélünk, amely ügyel a politika világában nem túl otthonosan mozgó nézőkre és persze azokra, akik nem látták Alex korábbi filmjeit. Az első, bő egy óra ezért inkább nekik szól, nagy vonalakban felvázolja az áldemokrácia működését, a bal- és jobboldal kirakatbábuinak látszatharcait, bemutatja Obama hazugságait, majd rátér a gazdasági válság mesterséges, előre megtervezett voltára és arra a 13 billió dollárra, amelyet különböző amerikai és külföldi pénzintézetek kaptak úgynevezett mentőcsomagként. Bátran kijelenthetjük, hogy a gazdasági válság során tanúi lehettünk a világtörténelem leghatalmasabb, legpofátlanabb csalássorozatának. De talán ezen már meg sem lepődünk, hiszen hozzászokhattunk már – különösen mi, magyarok -, hogy a pénz nagymesterei milyen rafinált trükkökre képesek. És miközben a bankárok és a velük lepaktáló, korrupt politikusok folyamatosan szivattyúzzák ki az állampolgárok zsebeiből a pénzt, lassan, szinte észrevétlenül építgetik a nagy álmukat, egy új Amerikai Egyesült Államokat, ahol az 1984 víziója kézzelfogható valósággá válik.

Hosszú-hosszú évtizedek óta kitartóan munkálkodnak ezen a színfalak mögött, de a legjelentősebb áttörést kétségtelenül 911 hozta. Az elmúlt kilenc évben aggasztóan felgyorsultak az események, hiszen a terrorizmus elleni szent háborúra hivatkozva szinte bármilyen intézkedést képesek letuszkolni az amerikaiak torkán. Akinek meg ez esetleg nem tetszik, és ennek hangot is ad, abból nagyon könnyen közellenség válhat. Emlékezetes Bush egyik elszólása, miszerint: „Vagy velünk vagy, vagy a terroristákkal.” Tehát köztes megoldás nincs, ráadásul a hatalom kiváltsága, hogy deklarálja, ki számít terroristának és ki nem.

De nem csak ez a probléma, ugyanis a terrorizmus elleni harc mára beteges paranoiává fokozódott. Lehallgatnak, megfigyelnek, követnek és letartóztatnak bárkit, aki akár csak egy kicsit is gyanúsan viselkedik. Elég egy túlbuzgó szomszéd vagy egy aggódó járókelő bejelentése, és a rendőrség azonnal akcióba lendül. Továbbá a kormány szorgalmazza, hogy egy államilag finanszírozott, civil besúgóhálózat keretében a tűzoltók, a kábelszolgáltatók szerelői, azaz az olyan szakmák képviselői, akik házkutatási parancs nélkül jutnak be házakba, üzletekbe, mindig tartsák nyitva a szemüket, s tegyenek jelentést, ha bármilyen gyanús dolgot észlelnek. A rend éber őreit pedig külön oktatófilmekkel kondicionálják a terroristák felkutatására. Elég, ha az ember autójában van egy távcső, egy fényképezőgép vagy egy kamera, de akár egy hálózsák is indokolttá teheti a rendőri intézkedést. Sőt, a hazafias jelképek is tiltólistára kerültek, hiszen azokat állítólag inkább a fehérek felsőbbrendűségét hirdető mozgalmak használják, így esetenként akár egy amerikai zászlót ábrázoló matrica is gondot okozhat!

De nem csak a rendőrök és a civil besúgóhálózat tagjai kutatnak árgus szemekkel a gaz terroristák után. Újabban már a fiatalokat is erőteljesen ebbe az irányba terelgetik. A Belbiztonsági Minisztériummal együttműködve országszerte több millió cserkészt képeznek ki terrorizmus elleni küzdelemre és utcai harcokra. Obama többször is hangsúlyozta, hogy a hadseregnek mindenképp szüksége van egy civil társszervezetre. Emellett számos állami iskolában a gyerekeket játékos keretek között arra buzdítják, hogy kémkedjenek a szüleik után, és tegyenek jelentést, ha valami gyanúsat tapasztalnak, vagy ha esetleg a globális felmelegedés hisztériáját elfeledve anyu és apu „környezetvédelmi bűnt” követnek el, például túl sok vízben fürödnek, nyitva hagyják a csapot fogmosás közben, vagy pazarolják az áramot. Egy-egy „jó tippért” akár 200 dollár is ütheti a besúgó nebulók markát!

A terrorizmus mellé tehát csatlakozott a globális felmelegedés miatti, szintén mesterségesen gerjesztett hisztéria. Így aztán a „küzdj a terroristák ellen” kezdetű felkiáltásokba egyre gyakrabban hasít bele a „csökkentsd a szén-dioxid-kibocsátást”, illetve az „adózz a szén-dioxid-kibocsátás után”. Egyes, tudósnak nevezett őrültek már odáig merészkednek, hogy a születendő kisbabákról, mint potenciális szén-dioxid-kibocsátókról beszélnek, „szénszörnyeknek” nevezve őket, hiszen szerintük az emberek pusztán a légzéssel is súlyosan szennyezik a túlnépesedett Földet.

Vellai Tamás
Forrás: ellenkultura.info
A 2 óra 24 perces film megtekinthető online itt: http://www.youtube.com/

Stratégiai tervet készít az USA az Irán elleni katonai támadáshoz - „A tervezet már jó ideje készül”

  2010.05.01. 21:17

10-04-20
Stratégiai tervet készít az USA az Irán elleni katonai támadáshoz - „A tervezet már jó ideje készül”
A hétvégén volt ez az „Élet Menete” keretén belül megszervezett felvonulás, képmutató felvonulás, ami mögött cionista érdekek húzódnak úgy, hogy azoknak közük sincs a zsidósághoz, hanem az Izrael létét zsírozzák, ápolják, hisz egyre több az ébredező ember, akik észre veszik, hogy Izrael jogtalanul van a térségben és megjelenésével ill. jelenlétével, csak növeli a közel-keleti feszültséget, sőt hát Ők is okozták, okozzák a bajt (Ők magukat zsidóknak álcázó ateista démonok. Az hogy Izrael most áll, 100 millió ember kiirtásának következménye: örmény népirtás 1915-ben 1 millió keresztényt írtottak ki). Ezt hithű zsidó szerzők is alátámasztják, akiket Drábik János egyik könyvében már ismertetett.
Izrael (Rothschildéria) feladata: összetűzésbe kerülni az iszlám világgal egy nagy terv alapján (emlékezzünk csak Albert Pike három világháborús tervére), minek következtében megtörténne az Armageddon, hogy így kikényszerítsék a bibliai jövendöléseket, kiirtva ezzel a haszontalan emberiség jórészét, még zsidókat is, minek után egy messianisztikus világbirodalom köszöntene be.
Izrael polgárait, ágyútöltelékeknek szánják, úgy ahogy a zsidó holokauszt ideén is tették, hogy ez a mesterségesen előidézett népirtás, ürügyként szolgáljon egy Palesztina területén létrejövő zsidó otthon megteremtéséhez. Politikai cionisták és az iszlám közötti összecsapás terve már több mint száz éves és ebből látható, hogy minden e forgatókönyv szerint történik. Most nézzük a cionista hírközléseket a témával kapcsolatban, amik növelik az abban való hitet, hogy itt már csak a bomba segíthet, s látszólag sajnálkoznak és játsszák a hattyú halálát, de valójában háborút akarnak, egy Korán mentes világot, ami jelenleg akadályozza a világkormány kiépítését. De egy harmadik világháború gyorsan átrendezné a térképet ….
 IZRAEL=USA
The Times (www.timesonline.co.uk)

A Pentagon egyre komolyabban fontolgatja Irán megtámadását. Mike Muller vezérkari főnök, az Egyesült Államok vezető katonai tisztviselője vasárnap este már arról beszélt, az iszlám köztársaság elleni csapás „igen hasznos lenne” az atomprogram késleltetése szempontjából.

Az iráni fenyegetés érezhetően növekszik: Ahmedinezsád elnök tegnap, a fegyveres erők napján büszkén mutatta be az ország új fejlesztésű rakétáit, melyek akár izraeli célpontok vagy amerikai közel-keleti bázisok ellen is bevethetők. Az elnök arról is beszélt, Irán olyan hatalmas, hogy senkitől nem kell félnie, majd a térség elhagyására szólította fel az Irakban, Afganisztánban és az arab öbölben állomásozó amerikai erőket.Fotó: Reuters

Az iráni „paranccsal” egy időben a The New York Times igen kényes dokumentumot tett közzé: Robert Gates védelmi miniszter jelentését, melyben arról ír, az Egyesült Államoknak nincs stratégiája arra az esetre, ha az iszlám köztársaság minden törekvés ellenére atomfegyverhez jutna. A tanulmányt feltehetőleg magas rangú katonai személy juttatta el a laphoz, mely alátámasztja azt a vélekedést, mely szerint a két szerv között ellentét feszül: a Fehér Ház igyekszik diplomáciai módszerekkel megoldani a kérdést, míg a Pentagon már türelmetlen, és fegyveresen szerelné le az iráni atomfenyegetést.

Valóban, Muller admirális szavai is ezt visszhangozzák: „A katonai megoldás igen hasznos lenne az iráni atomprogram késleltetése szempontjából – mondta a Columbia Egyetemen. – Ez nem az én döntésem, hanem az elnöké. De az én véleményem szerint (...) most a támadás az utolsó lehetőség”.

A Times információi szerint a Pentagon megkezdte a bunkerromboló bombák szállítását az Indiai-óceánon található Diego Garcia bázisra. A Massive Ordnance Penetrator elnevezésű robbanóeszköz 15 tonnát nyom, és akár 60 méter vastag betonborításon is képes átjutni a detonáció előtt.
A díszszemlén Mahmúd Ahmadinezsád elnök kijelentette, hogy az iráni fegyveres erők "olyan hatalmasak, hogy egyetlen ellenség fejében sem fordulhat meg az a gonosz gondolat, hogy iráni területre tegye rá a kezét". Az elnök felszólította az Egyesült Államokat, hogy szüntesse be Izrael támogatását, és hagyjon fel a katonai jelenléttel a térségben. Irán fenyegetőnek érzi az amerikai fegyveres erők felvonulását a szomszédos Irakban, Afganisztánban és a Perzsa-öbölben.
Stratégiai tervet készít az USA az Irán elleni katonai támadáshoz
Egy a téma érzékenysége miatt neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő vasárnap a CNN-nek elmondta, hogy a Pentagon és az USA Központi Parancsnoksága stratégiai tervet készít iráni nukleáris létesítmények elleni katonai csapás megvalósításához, és újra átgondolják, hogy milyen esemény hatására rendelheti el az elnök az akciót.
 
„A tervezet már jó ideje készül”

Az Iránnal szembeni lehetséges csapások terve a nyilatkozó kormánytisztviselő szerint „már jó ideje készül”. Azt is elmondta, hogy decemberben Michael Mullen admirális, a Vezérkari Főnökök Egyesített Bizottságának elnöke közölte a tervet előkészítőkkel, hogy szerinte „nem veszik elég komolyan” azt, hogy mennyire szükséges újra átgondolni, hogyan hajtsanak végre egy iráni nukleáris létesítmények elleni támadást, ha az elnök erre utasítást ad.

„Azt akarta, hogy sürgetőbbnek érezzék, hogy katonai megoldásokat készítsenek el az elnök számára" – mondta el a kormánytisztviselő. „Mullen fokozni akarta a katonai tervezésre fordított erőfeszítéseket, hogy az elnök számára olyan lehetőségek álljanak rendelkezésre, hogy azok közül a katonai megoldást válassza” – tette hozzá.

A CNN-nek nyilatkozó kormányhivatalnok szerint az USA hadserege mindig frissíti terveit, hogy az elnök számára mindig friss tervezet álljon rendelkezésre. Ha Obama Irán elleni katonai csapást rendelne el, Mullenhez, Gates-hez és a Központi Parancsnokság vezetőjéhez, David Petraeus tábornokhoz kellene tanácsért fordulnia, hogy hogyan folytassa le az akciót. A kormány tagja arról nem akart beszélni, hogy van-e eltérés a frissített és a korábbi támadási tervezetek között. Korábban Mullen és a Pentagon számos vezetője folyamatosan a diplomáciai megoldás mellett álltak ki az iráni kérdés kezelésére. Februárban még Mullen állította, hogy egy Irán elleni katonai csapás nem oldaná meg a problémát és csak késleltetni tudná Irán er

Izrael-Irán háború készülődik? Hidegháború ismét!

  2010.05.01. 21:16

10-04-16
Izrael-Irán háború készülődik? Hidegháború ismét!
"Izrael állam létérdekei szerint fogunk cselekedni" - jelentette ki az izraeli kormányfő.
Ne higgyünk az olyan tévhiteknek, amik arról szólnak, hogy USA és Izrael kapcsolata igen megromlott, mert ez nem igaz. A látszólagos ellenségeskedés csak a helyzet súlyosbítása miatt történik, hisz USA és Izrael mögött, ugyan azon pusztító világerő ál, s lehet, hogy első ránézésre szétváltak volna, de valójában fent, ennek az egész sátáni világstruktúrának a tetején, összeér. A legtöbb világesemény csak színházi jelenetekhez hasonló, de aki érti a Manipilációs Piramis rendszerét, az könnyel átláthat rajtuk.
Ez az egész ellenségeskedés, pusztán vallási nézeteltérésen alapul....s azt hittük, hogy a XXI. században ilyenek nem történhetnek meg, mert már tanultunk belőle? Ugyanmá'!! Még mindig a középkorban vagyunk! A világot még mindig ugyan az a szörnyeteg irányítja, mint régen, egészen addíg, amíg vissza nem állítjuk a spirituális rendet, az Isten törvényeivel ! Hát ezért tarunk még mindig itt, ..........a hidegháború árnyékában!
Melyek ezek a létérdekek? Netanjahut az utóbbi években hallgatva egyértelmű, mi áll nála a lista élén: Irán. Az iráni fenyegetést Izrael számára létkérdésnek, a világ számára súlyosnak minősítette. Az ellene való harcot korunk központi kihívásának tekinti. "Olyan biztonsági kihívásokkal állunk szemben, mint egyetlen más ország sem. Döntően fontos, hogy legyen válaszunk ezekre, és válaszolunk is" - mondta a Likud párt frakciójának 2009 májusában. "A legfőbb feladatom az, hogy biztosítsam Izrael állam jövőjét" - tette hozzá.
Irán felemelkedése abba a szokatlan helyzetbe hozta Izraelt, hogy egy stratégiai oldalra került a fő arab országokkal és az Egyesült Államokkal. Szaúd-Arábiát, Egyiptomot és Jordániát is nagyon aggasztják Irán hegemonikus törekvései, főleg ha Teherán atomfegyver birtokába jut. Az egyik fő izraeli célnak e hallgatólagos szövetség erősítésének kell lennie. A mérsékelt arab államok pedig újra meg újra azt kérik, hogy Izrael mutasson fel valamilyen haladást - még ha csak a látszat kedvéért is - a békefolyamatban. Ezeknek az országoknak a legnagyobb kihívás az, hogy Irán kisajátította a palesztin ügyet, ami megnehezíti, mondjuk, az egyiptomi kormánynak, hogy nyíltan ellenséges álláspontra helyezkedjék Teheránnal szemben. Ha viszont az arab országok hajlandók lennének a sarkukra állni Iránnal szemben, az közvetlenül növelné Izrael biztonságát.
LINK- Küszöbön az izraelli támadás Irán ellen?

Választás, avagy cseberből vederbe.

  2010.05.01. 21:15


10-04-13
Választás, avagy cseberből vederbe.
Napjaink civilizációjában az úgynevezett társadalmi, nemzeti és kormányvezetők egyre inkább félrevezetik az embereket az élet testi felfogásában, s ennek az az eredménye, hogy a vezetők a követőikkel együtt életről életre valamennyien pokoli létfeltételekközé süllyednek. A Srímad Bhágavatam egy példát is említ erre. Andhá yatándhair upaníjamánaha: amikor egy vak ember vezet sok másik vakot annak az eredménye, hogy valamennyien az árokba esnek. Valóban ez történik, s számtalan vezető irányítja a tudatlan köznépet, de mivel mindannyikat megtéveszti az élet testi felfogás, nincs béke és nincs jólét az emberi táradalomban. Vissza kell adni, vissza kellene szerezni a lelkiséget, vagyis a spirituális életszemléletet, azt a valóságot, amitől a világ fellélegezhetne ebből a rémálomból, ahol mindenki csak a megváltást várja anélkül, hogy Ő magán ne keljen változtatni. Változtatni az élet minőségén, lelki egészségén, spirituális beállítottságán, mindennapos tettekben stb.
Lelki válság
  Amíg az emberek tömege nem szerzi vissza a lelki tudását, amíg nem ismeri meg önmagát, és nem cselekszik úgy mint Isten parányi része, addig csak gazembereket fogunk látni a képernyőkön, akik szemrebbenés nélkül a rosszba taszítanak. A világ polgárainak fel kell ébredniük, hogy az élet célja megvalósítani Istent; észre kellene végre venni, hogy az élet nem csak munkából és szórakozásból áll, mert ha csak így élünk, akkor a leleményesebb, furfangosabbja elcsalhatja a figyelmünket egy olyan dolog irányába, ami eltereli magukról a figyelmet és így vígan élhetnek és szőhetik a szörnyűbbnél szörnyűbb összeesküvéseket. Mindezt a birka nép nem látja, mert nem mondják meg nekik, hogy mi a jó, hogy mire kellen vigyázni…és most sajnos itt tartunk.
 A Srímad Bhágavatam leítja ezt a szörnyű korszakot, ezt a Kali-yugát, amiről már írtam és elmondja, hogy ebben a sötét időszakban, amikor az emberek elfordúltak az Úr törvényeitől, nem tartják a parancsolatokat, bűnöznek, egymást gyilkolják, vágóhidakat tartanak fenn, isznak, kábítószereznek, kávéznak és cigiznek, s gyakorlatilag öltönyös kiművelt állatokká válnak; szépen felöltözött istentelen, magukat vallásosnak gondoló, képmutatók elszaporodnak a földön, minden a feje tetejére áll. És ezt látjuk most. Hát hogyan várhatnánk így, hogy az igazság leszálljon közénk. Miért talán kiérdemeltük….? Nem szabadna csodálkozni, hogy ilyen világban élünk, mert mind ez az istentelenségünk következménye, nem más miatt. Ha ostobák vagytok? Jönnek a gazemberek és tönkretesznek titeket és a világot is, ennyi. Ilyen egyszerű, de kezelhető!
 A Srímad Bhágavatam előre jelzi, hogy a világ vezetőit azokat jelölik ki, akik szépen bánnak a szavakkal, s mindegy, hogy valójában féreg emberek, de szép a kiállásuk, keményen megmondják…ja hogy mit azt nem tudni, de megmondják. Vajd hegalnbanatta gyutarafargasa balabkalba!!!!!!! Úh igen és most tapsssssssss….! Az egész mindenség a fejetetejére fog állni és minden csak a csalóknak fog állni, a csalókért. A Szentírás elmondja, hogy akinek pénze van azé, minden. Nem baj, hogy nem az aki valójában, külsőre minden stimmel, de legbelül rohadt és ezt nem veszik észre az embertömeg, mert maguk is rohadnak belül, így a benső tisztátalanságukhoz hasonlatosan választják ki az úgynevezett vezetőiket. Az emberek egyáltalán nem józanok a mostani korban, s nem képesek helyesen ítélni, ezért tévútra mennek. Az egész emberi társadalom 99%-ka egy iszonyatos mély hipnotikus állapotban él, mint valami Frankenstein teremtményei; járnak kelnek az utcán, ki a metróból fel a HÉV-re. Vég nélkül és közben abban bíznak, hogy jó lesz….”Igen majd Ő” „Jaj végre itt ez az ember, majd Ő megteszi”.....HELYETTÜNK hát, ha erre várunk, akkor az újabbnál újabb gazemberek fogják magukhoz kaparintani a kormányt. 
 Amíg a kormány nem arra tanítja az embereket, hogy hogyan éljenek spirituális, tiszta életet a magasabb szintű felfogás szerint, addig itt nem lesz jobb semmi! Ez biztos, mert ha ez nem így van, akkor már dobhatnánk ki a szentiratokat. Magát vallásosnak mutató vezetési beszédmód nem elég. Az ostoba ál-vallásúaknak persze elég, de nem elég a változás megteremtéséhez. Főleg akkor nem, amikor gyakorlatilag emberevő démonok irányítják a világot. Induljunk ki ebből. Lehet hogy furcsa, de ez van! Itt mindenben csak a külsőt nézik. A külső alapján ítélkeznek és gondolják a jót és rosszat, de épp ez ebben a Kali-yugában a veszély, miszerint a jókat elnyomják, a rosszakat meg felmagasztalják. Ez az istentelen jelen civilizáció törvényszerű állapota!
 A vallásosnak lenni nem elég a mai világban. Spirituálisnak kell lenni. Ismerni kell a lelket, ami a testben van, ami a halál pillanatában elhagyja azt, hogy azután egy másik a karmájának megfelelő külsőt kaphasson. A magukat vallásosnak tudó emberek ezt a témát nem ismerik, pedig e nélkül a lélekről szóló transzcendentális tudás nélkül nem igen lehet Istennek tetsző módon cselekedni, sőt az idővel istentelenségbe, ateizmusba is átmehet és át is fordul. Nézzük csak meg a Vatikán véleményét a teremtés-evolúció témájáról. Már ott tartunk, hogy a kettő nem zárja ki egymást, s akit még nem őrjített meg ez a világ, akkor láthatja, hogy itt valami nem kóser. Az úgynevezett vallásokban, megjelennek a vallástalanság tanai, míg végül teljesen átfordul egy az eredetitől teljesen eltérő felismerhetetlen zagyvaságba, amit a jövő generációja már ki sem tud bogozni. Megtartja a külsőjét, de már régen nem a megváltásról szól, hanem egy újabb manipulációs eszköz, azok kezében, akik igazán ismerik a lényeget.
 A kormány embereinek csak úgy tudnak jól kormányozni, ha ismerik az isteni akaratot és a szerint tesznek. Az Úr azt szeretné, ha az emberek visszatérnének Ő hozzá, és ebben segítséget nyújt az uralkodó, de ha az uralkodó vagy kormányfő ezt nem teszi, az istentelen és kormányzása kudarcba fog fulladni. Az egész világ-terve arról szól és az államvezetés tervének azt kellene megcéloznia, hogy az embertömegek lelkigyakorlataik során, visszatalálhassanak Istenhez . A kormányfő ahol végrehajtja a társadalom fejeinek utasítását, azoknak az utasítását, akik szentéletű bölcsek és jól tudják mire van szüksége az emberi társadalomban, azt hívják Varna-ásrama társadalomnak, ahol a világ vezetői szentekből áll, nem pedig léhűtő gazemberekből. Ez az államvezetési forma az egyetlen esély a világbéke megteremtéséért.
 Szentekre van szükség, nem pedig szónokokra! Szentéletű tiszta személyekre, akik felnevelik a bennünk lakozó tisztaságot, és visszaadják nekünk azt, amit a gondatlanságunk miatt elvesztettünk, a spirituális élet útját, a szentséget.

Jessie Ventura Összeesküvés Elmélet -2012

  2010.05.01. 21:14

10-04-10
Jessie Ventura Összeesküvés Elmélet -2012
Vajon a kormány tudja, hogy történni fog valami? Készülnek valamire, mint a filmben? Vajon az egész 2012-es téma egy blabla.... ? Korábban már megismerhettük a háttérhatalom okkult világszemléletét és hiszem, hogy számolnak a 2012 fontosságával, s persze a nagyközönség elől eltakarják az ismeretet, megtartva maguknak, hogy a tudást felhasználják ellenünk. Ugyan az történik mint a középkorban. Ugyan úgy uralkodnak rajtunk, s ugyan úgy elzárják előlünk a valóságot, mint egykor tették a papok.
S most is ez folyik...kihasználják a végtelen ostobaságunkat, hogy véghezvigyék terveinket és igen....sokan elfogadják, de nem érzik a világ-összeesküvés tényének súlyát és kinevetik azokat, akiket komolyan foglalkoztat a dolog és szeretnének segíteni a világon.
Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik tudnak a dologról és mégsem tesznek semmit, mélységesen elvagyok szomorodva ennek láttán, teljesen le vagyok törve, hogy tudnának valamit tenni ellene és nem tesznek semmit....csak tovább szolgálják  a Rendszert! Nagy hibát követ el az, aki nem akarja megállítani ezt az egészet és mulasztásáért meg fog lakolni!
Itt a film részekre bontva egymás után automatikusan indúl. Jessie Ventura Összeesküvés Elmélet -2012

A NATO Afganisztánban a drogkereskedelem bajnokává vált. Kábítószer-függőség a társadalom ellenőrzése céljából

  2010.05.01. 21:13

10-04-06
A NATO Afganisztánban a drogkereskedelem bajnokává vált. Kábítószer-függőség a társadalom ellenőrzése céljából
"...Egy jelenséget is említettünk, amely úgyszintén nem véletlen a mai világban.Ez a kábítószer-függőség. Amit jelenleg tapasztalunk, az nem más, mint egymódszeresen tervezett szervezőmunka a mai civilizációban élő emberi lények már érzéstelenített állapotának elmélyítésére. A világ lakosságának nagy része még nemtudja, de tény, hogy a világ sok kormánya tevékenyen részt vesz a kábítószer kereskedelemben. Az Egyesült Államokban például, „a kábítószer-ellenes harc” ellenére,bizonyítékok láttak napvilágot arról, hogy nem kizárt, hogy egyes területeken a CIA-nakköze van a kábítószeres tevékenységhez.
Ne feledjük, hogy a kábítószer megzavarja az ítélőképességet, a koncentrációt, nemtudunk helyesen tájékozódni tőle, és paranoiát okoz, ami lehetetlenné teszi, hogyfelismerjük igazi ellenségeinket.És végül a kábítószer függőséget vált ki, amiközömbössé teszi a használóját, így az könnyen manipulálható lesz. A statisztikafélelmetes: Amerikában kb. 20 millió ember marihuána-függő, és csak az EgyesültÁllamokban kb. nyolcmillió kokainfüggő személy van, és több mint egymillió ember függa herointól.
Ebből az a megdöbbentő következtetés vonható le, hogy a különböző szerektől függőszemélyeknek átlagosan kevesebb, mint egyharmada tud majd felülkerekedni afüggőségen, ha egyáltalán sikerül. Ennek az a következménye, hogy minden társadalomerkölcsi szövete napról napra gyengül. Idővel mind kevesebb és kevesebb ember tudjamajd legyőzni a függőséget. Gyakorlatilag az őket kezelő személyzet közül is sokankerülnek majd valamilyen függőségbe.
 Érdekes módon a kábítószer-mennyiség áramlása egy adott társadalomban bizonyosidőközökben megnövekszik, különösen akkor, amikor olyan kampányok jönnek létre,amelyeknek célja a tudatosság megnövelése. Gyakran láthatjuk azt is, hogy a könnyenelérhető kábítószerek mennyisége hirtelen megnövekszik, amikor politikai szervezkedéstapasztalható valahol. Ez a stratégia is része annak a démoni próbálkozásoknak, hogymegfogjanak, és rabszolgasorsba taszítsanak bennünket. Amikor stratégiai fontosságúidőkben káosz és zavar lesz úrrá egy társadalomban, akkor energiáink megfogynak, éskezdjük elfelejteni, hogy mik is az igazi problémák. "
A tálib kormány 2000. júliusában minden átmenet nélkül betiltotta az ópium és a heroin alapanyagául szolgáló mák termesztését az országban. Ezt megelőzően a világ legnagyobb ópium- és herointermelő országa volt Afganisztán. Az egész világon előállított ópiumszármazékok háromnegyede ebből az országból származott egészen tavaly nyárig.
Most azonban a tilalom megszűnt (hogyhogy nem no csak). A CBS amerikai hírtelevízió szerint egyre több földműves veti be földjét mákkal. Az ENSZ afganisztáni kábítószer-ellenes programját vzető Bernard Frahi a CBS-nek elmondta, hogy valószínűleg rövid időn belül ugyanannyi mákot fognak termeszteni az országban, mint korábban. Az eddigi szigorú tiltás után most ugyanis gyakorlatilag semmilyen szabályozás sincs a máktermesztésre vonatkozóan.
Hoppá, miről is szólt a 9/11 eset? Miért is történt? Mi is volt a következménye? Az események különálló pontoknak tűnhetnek, de ha azokat összekötjük, láthatóvá válik egy szörnyű Nagy Kép, amit a háttéhatalom hálózata dolgozott ki. Sokan már ismerik a Nagy Képet, így az egyes a már megismert pontokból következtetni lehet a többire is!
Gyerünk rakd össze a képet!
Alexia Mihosz a kábítószerek afganisztáni fenyegetésének mértékét és annak a NATO ottani műveleteire gyakorolt hatását vizsgálja.
A legnagyobb, Afganisztánt érintő hosszú távú kihívás valószínűleg az illegális kábítószer-termelés és az azt körülvevő bűnözői hálózatok. Hamid Karzai elnök ezt két nappal a beiktatását követően 2004 decemberében elismerte és napirendjének élére helyezte azzal, hogy dzsihádot hirdetett az ópiumtermesztés, kábítószer termelés és forgalmazás ellen.

Az azóta eltelt időszakban, megnövekedtek a kábítószer átka elleni harcra érdekében tett erőfeszítések, és bizonyos eredmények születtek. Ugyanakkor azonban az ezen a téren alkalmazott politika korlátai úgy váltak egyértelművé, ahogy a kihívás súlyosságának a mértéke lett egyre tisztább.

Amióta a NATO a Nemzetközi Biztonsági Segítségnyújtási Erők (ISAF) vezette békefenntartói erőfeszítésekkel igyekszik segíteni Afganisztánnak a béke és stabilitás megteremtésében (de ugye ezt azért nem vesz komolyan a kedves olvasó, hisz tudjuk, hogy nem azért vannak ott), a Szövetség a kábítószer fenyegetését is figyelembe veszi műveleteinek tervezése során. Bármely az afgán kormányt és a hatékony, demokratikus állam kiépítésére tett erőfeszítéseit veszélyeztető fenyegetés a NATO jelenlétét is veszélyezteti az országban. Ezen felül, Afganisztán ópiumtermesztése a Szövetség országainak otthoni lakosságát is közvetlenül fenyegeti.(Úh ez zagyvaság. Ennek semmi értelme) 

Sokatmondóak a 2005. évi statisztikák. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint a világ ópiumtermelésének 87 és a világ ópium tenyésztésének 63 százaléka Afganisztánban folyik. Becslések szerint Afganisztán bruttó hazai termékének 52%-a, azaz körülbelül 2,7 milliárd USA dollár származik illegális máktermesztésből. Az ópiumtermelés a tálib rezsim 2001-es elűzése óta megugrott. Az ópium előállítása csak 2004-ben 64%-al nőtt és körülbelül 4200 tonnát tett ki. Viszonyításul 2001-ben ugyanez az érték csak 185 tonna volt, miután a tálib rezsim betiltotta a termesztést.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2005-ben 4100 tonnára csökkent az ópiumtermelés. Ezt azonban nem szabad a pozitív változás trendjeként értékelni, mivel a csökkenés oka elsősorban a világpiac túltelítettségében és az Afganisztánt sújtó súlyos szárazság miatti gyenge termésben keresendő. Ezen felül, a pénzügyi aggodalmak és a kábítószerbárók által a farmerekre gyakorolt nyomásnak köszönhetően várhatóan nőni fog az afganisztáni ópiumtermesztés.
Tehát pontosan mit is  csinál a NATO Afganisztánban , ahol a Táliboknak már tíz évvel ezelőtt be kellet volna szüntetni a drogtermelést, és még mindig nem történt, sőt a heroin előállítása emelkedett, nem kevesebb, mint 40-szer többet mint az előző időszakban és most Afganisztán világcsúcstartó az ópium és a kannabisz termelésben.

Cowgate: szakértők jelentése szerintaz az állatállomány okozta globális felmelegedés gondolata, hamis

  2010.05.01. 21:12

10-04-01
Cowgate: szakértők jelentése szerintaz az állatállomány okozta globális felmelegedés gondolata, hamis
Gerald Warner a szerző, műsorszolgáltató, rovatvezető és polemikus kommentátor, aki  a politikáról, vallás, történelem, kultúra és általában a társadalomról ír a Telegrapnak. Most itt van ez, Cowgate: szakértői jelentés azt állítja, hogy az állatállomány okozta globális felmelegedés elmélet, hamis.
Márcsak a cikk elolvasása nélkül is kijelenthetjük, hogy az egész egy nagy ökörség, hisz a Világbank --amely emberek milliói életét nyomorítja meg-- állt elő ezzel, s ebből következtetni  lehetett, hogy e kérdés mögött is tisztán pénzpolitika húzódik meg BANKÁROK MŰVE. Semmi másról nincs is szó, nem is volt és nem is lesz. Soha nem nézték a világ érdekeit; soha nem is fogja őket érdekelni, hogy mi lesz a bolygóval, egyedűl saját magukra gondolnak, saját élvezetükre, miközben pusztítják a környezetet és minket is. Semmi sem az aminek látszik! A világ vezetői nem akarnak rólunk gondoskodni -habár azt hírdetik ezért nekünk kell gondoskodni magunkról úgy, hogy  kirugjuk Őket az életünkből!
HÍR: EPA Administratora Lisa Jackson a leleplezett hazugságok hatására, amit a ClimaGate ügy okozott, azt mondtha a sajtónak, hogy 1995-óta statisztikailag nincs jele annak, hogy komolyan emelkedett volna a hőmérséklet, de ez nem azt jelenti, hogy a globális felmelegedés nem lehetséges.......uh... Ezért javasolja a szén-adót meg stb.....Hát ezt az idiótaságot..... Komolyan mondom, ....hová tartunk....azt hitte valaki, hogy Orwell csak viccelt? Dehogy....Kapcsold be a TV-t ás láthatod, hogy nem!
Gyerünk rugjuk ki a mocskot az életünkből, finom és durva szinten egyaránat!
Kelj fel, gazember! Te vagy a gazember ha hagyod őket!
Web-fordítással történt a bejegyzés, mert idő hiányban vagyok, de remélem érthető lesz. Előbb a magyar, az után az eredeti szöveg.
Ez egyre nehezebb lépést tartani a sebesség, amellyel a globális felmelegedés átverés most kibomlást. The latest reversal of scientific “consensus” is on livestock and the meat trade as a major cause of global warming – one-fifth of all greenhouse gas emissions, according to eco-vegetarian cranks. A legújabb tudományos megfordítása "konszenzus" van állatállomány és a hús kereskedelem egyik fő oka a globális felmelegedés - egyötöde összes üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának szerint az öko-vegetáriánus forgattyúhoz. Now a scientific report delivered to the American Chemical Society says it is nonsense. Most egy tudományos jelentést eljuttatni az American Chemical Society szerint ez képtelenség. The Washington Times has called it “Cowgate”. A Washington Times úgy hívott, hogy "Cowgate".
The cow-burp hysteria reached a crescendo in 2006 when a United Nations report ominously entitled “Livestock's Long Shadow” claimed: “The livestock sector is a major player, responsible for 18 per cent of greenhouse gas emissions measured in CO2e (carbon dioxide equivalents). A tehén-böfög hisztéria elérte a tetőpont, 2006-ban, amikor egy ENSZ-jelentés vészjóslóan című "Az állattenyésztés hosszú árnyéka" azt állította: "Az állattenyésztési ágazat fontos szereplője, feladata a 18 százalékát az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mért CO2e (szén-dioxid egyenértékben) . This is a higher share than transport.” This led to demands in America for a “cow tax” and a campaign in Europe at the time of the Copenhagen car crash last December called Less Meat=Less Heat. Ez magasabb aránya, mint a közlekedés. "Ez vezetett igények Amerikában a" tehén adó ", és a kampány idején Európában a koppenhágai autóbalesetben tavaly decemberben nevezett kevesebb húst = kevesebb hőt.
Now a report to the American Chemical Society by Frank Mitloehner, an air quality expert at the University of California at Davis, has denounced such scare-mongering as “scientifically inaccurate”. Most egy jelentést az American Chemical Society Frank Mitloehner, levegő minősége szakértő a University of California, Davis, felmondó ilyen pánik-mongering a "tudományosan helytelen". He reveals that the UN report lumped together digestive emissions from livestock, gases produced by growing animal feed and meat and milk processing, to get the highest possible result, whereas the traffic comparison only covered fossil fuel emissions from cars. Azt mutatja, hogy az ENSZ-jelentés egy kalap alá emésztési kibocsátása az állatállomány, gázok által termelt növekvő takarmány-és hús-és tejfeldolgozás, hogy szerezzük be a lehető legmagasabb eredményt, míg a forgalom összehasonlítás csak a hatálya alá tartozó fosszilis tüzelőanyagokból származó kibocsátások autókat. The true ratio, he concludes, is just 3 per cent of greenhouse gas emissions in America are attributable to rearing of cattle and pigs, compared with 26 per cent from transport. Az igazi aránya, s arra a következtetésre jutott, mindössze 3 százaléka az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának Amerikában tulajdonítható tenyésztésére szarvasmarhából és sertésből, míg 26 százaléka a közlekedés.
Mitloehner also makes the deadly serious point: “Producing less meat and milk will only mean more hunger in poor countries.” Precisely. Mitloehner is teszi a halálosan komoly pont: "előállítása kevesebb hús és a tej csak akkor jelent nagyobb az éhség a szegény országokban." Pontosan. The demonising of cows and pigs is just another example of global warmists' callous indifference to starvation in the developing world, as in the case of the unbelievably immoral and reckless drive for biofuels – pouring Third World resources for subsistence into Western liberals' fuel tanks – and, notoriously, carbon trading. A démonizálása a tehenek és sertések is csak egy példa a globális warmists "rideg közönyt, hogy éhen a fejlődő világban, mint ahogyan ez a hihetetlenül erkölcstelen és felelőtlen hajt a bioüzemanyagok - szakadó harmadik világ megélhetési forrást a nyugati liberálisok" üzemanyagtartályok - és hírhedten, szén-dioxid-kereske

Novus Ordo Seclorum

  2010.05.01. 21:12

10-03-29
Van-e nemzetközileg megszervezett pénzhatalom? "Az ezredvégi nagy borzongás" c. tanulmány szerzői szerint az ilyen állítások, hogy a "pénzvilág uralkodik a reálszféra vagy a valóságos világ fölött" összemosó jellegűek, nem határozzák meg pontosan "ki" vagy "mi" uralkodik "ki" vagy "mi" fölött./1/ A pénzvilág összetétele olyan sokrétű - felöleli az üzleti bankokat, a brókerházakat, az áru- és részvénytőzsdéket, a devizapiacokat, a biztosítótársaságokat, a hazai és multinacionális nagyvállatok treasury részlegeit, a nyugdíjalapokhoz hasonló intézményi befektetőket, a fedezeti alapokat, a nemzetközi pénzügyi intézményeket (Világbank, Nemzetközi Valutaalap, Nemzetközi Fizetések Bankja, stb.), -, hogy a pénzvilág, mint olyan, nem képes központilag irányítva, egységesen cselekedni. Intézményeik száma és erőssége önmagában még nem elég annak a feltételezésnek az alátámasztásához, hogy - alá- és fölérendeltségben - a pénzvilág irányítja az értéket előállító reálgazdaságot. Ezt az elutasító álláspontjukat azzal támasztják alá, hogy a kollektív cselekvés elmélete szerint az olyan nagy csoportok esetében, mint amilyen a pénzvilág, nem igazán megalapozható a központilag megtervezett, egységes cselekvés feltételezése. (Ezt a feltételezést divat ma "összeesküvési vagy konspirációs elméletnek" is nevezni.) Éppen ezért, ha a nemzetközi pénzvilághoz hasonló óriáscsoportoknak származik hasznuk egy adott cselekvésből, akkor már csak elméleti megfontolásból is óvatosan kell bánni a szándékos együttcselekvés feltételezésével. Azért utaltunk röviden erre a nemzetközi pénztőke szervezett hatalmát tagadó tanulmányra, hogy a továbbiakban kimutassuk a szerzők álláspontjának a tarthatatlanságát.

Ismerkedjünk meg először néhány olyan tekintélyes embernek a véleményével, akiket nem lehet szélsőséges elfogultsággal vádolni, és akiknek szakmai felkészültségében is megbízhatunk:

A háttér erők létezéséről Disraeli brit miniszterelnök ezt mondotta 1856. július 14-én, a Brit alsóházban:

"Van egy hatalom Olaszországban, amelyről alig teszünk említést ebben a házban.... a titkos társaságokra gondolok... Nincs értelme tagadni, mert lehetetlen eltitkolni, hogy Európa nagy részét - egész Olasz- és Franciaországot, valamint Németország nagy részét, hogy más országokat ne említsünk -, titkos társaságok egész hálózata vonja be, ahogyan a föld felszínét behálózzák a vasútvonalak. És melyek a céljaik? Nem is kísérlik elrejteni. Nem akarnak alkotmányos kormányzatot; nem akarnak megreformált intézményeket... a föld tulajdonát akarják, elűzni a jelenlegi birtokosokat és véget vetni az egyházi intézményeknek. Néhányuk ennél is tovább megy..." /2/

Ugyancsak Disraeli mondotta az 1848-as európai forradalmakat követően:

"A világot egészen más személyek kormányozzák, mint ahogy azt a kulisszák mögé nem látók képzelik. Az a hatalmas forradalom, amely jelenleg van készülőben Németországban, jelentősebb reformot fog jelenteni, mint az első./3/

Walter Rathenau, - kiemelkedő szocialista politikus, a Rothschild család pénzügyi tanácsadója, a B'nai B'rith rend tagja, aki az első világháborúban a császári Németország hadiiparának legfőbb irányítója, a weimari Németországban pedig rövid ideig külügyminiszter volt, - ezt írta a bécsi "Neue Freie Presse" 1909. december 25-i számában:

"Háromszáz ember, akik közül mindegyik ismeri a másikat, irányítja a kontinens sorsát, és ők választják ki utódaikat is környezetükből... A pénztőke (Hochfinanz) hivatott arra, hogy a császárok és királyok helyett kézbevegye a kormányok gyeplőit" /4/

A költő Frank Wedelkindhez írott levelében pedig, amelyet a Süddeutsche Zeitung 1963. február 7-i száma közöl, többek között ez olvasható:

"A valódi háromszázak óvatosak és az a szokásuk, hogy letagadják hatalmukat. Ha hozzájuk fordul, akkor így válaszolnak: mi semmiről sem tudunk; olyan üzletemberek vagyunk, mint a többiek. Másrészt jelentkezik nem háromszáz, de háromezer kereskedelmi tanácsos, aki harisnyával és művajjal kereskedik, és azt mondja: mi vagyunk azok. Névtelenségükben rejlik a hatalmuk... Egyikük a jezsuitáknak dolgozik, másikuk a Kuria megbízottja. Megint egy másik olyan külföldi egyesület képviselője, amely a porosz állam legnagyobb hitelezője. Mindez bizalmas. Nézze: a szokásos módon nem könnyű ezekkel az emberekkel találkozni. Elutasítják a közeledést." /5 /

A "Wiener Press" 1921. december 24-i számában pedig megismétli és kiegészíti a fentieket:

"Csupán háromszáz ember, aki mind személyesen ismeri egymást, határozza meg Európa sorsát. Utódaikat is maguk választják ki kíséretükből. Ezek az emberek minden szükséges eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy véget vessenek annak az államformának, amelyet ésszerűtlennek ítélnek."

Theodore Roosevelt, az Egyesült Államok 26. elnöke, 1912-ben egy választási gyűlésen a következőket mondotta:

"A látható kormány mögött trónol egy láthatatlan kormány, amely nem tartozik hűséggel a népnek, és nem ismeri a felelősséget. Az államférfi feladata ennek a láthatatlan kormánynak a megsemmisítése, a korrupt üzlet és a korrupt politika közti szövetség széttörése."/6/

Woodrow Wilson, aki nemcsak az Egyesült Államok 28. elnöke, de tekintélyes történész, egyetemi tanár és a Princeton Egyetem elnöke is volt, félreérthetetlenül célzott egy hatalmas és jól szervezett hálózat létezésére, amely ellenőrzése alatt tartja a gazdasági-társadalmi folyamatokat. 1913 decemberében ő írta ugyan alá a Federal Reserve System (az Egyesült Államok pénzrendszerét kézbentartó magánkartell, amely ellátja a központi bank szerepét) engedélyezéséről szóló törvényt, de már 1916-ban így foglalja össze Amerika pénzügyi-gazdasági helyzetéről a véleményét:

"Ezt a nagy ipari nemzetet most már a pénzhitel rendszere ellenőrzi. A hitelek nyújtása központosítva lett. Ezáltal az ország növekedése, és valamennyi tevékenység ellenőrzése néhány ember kezébe ment át. A legrosszabb uralom alá kerültünk, kormányzatunk egyike a civilizált világ leginkább ellenőrzött és dominált kormányzatának. Ez a kormány többé nem a választók szabad döntésének, hanem befolyásos csoportok véleményének és kényszerének megfelelően cselekszik."/7/

Ezeket mondta 1920-ban, amikor már tudta, hogy nem pályázza meg újabb négy évre az elnökséget:

"Az Egyesült Államok kereskedelmének és iparának még a legnagyobbjai is félnek valakitől, félnek valamitől. Tudják, hogy létezik valahol egy hatalom, amely olyan szervezett, kifinomult és mindenre figyelő, olyan összefonódott és mindent átható, hogy jobban teszik, ha nem beszélnek hangosan, amikor elítélőleg nyilatkoznak róla." /8/

Franklin Delano Roosevelt, - aki 1933-tól 1945-ig volt az Egyesült Államok 32. elnöke -, úgy vélte, hogy "a politikában semmi sem történik véletlenül. Ha valami megtörténik, biztosak lehetünk abban, hogy az így lett eltervezve."

Az 1930-as évek elején dúló világgazdasági válság idején mondotta a következőket:

"Amerikában 60 család ellenőrzi az egész ország vagyonát... A lakosság egy

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Most az idő
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Látogatottság
Indulás: 2010-04-30
 
A meteorológiai hadviselésről

A HAARP elmélet

Repülőkröl radarkép

Repülőkről radarkép

 
Posta Imre oldala

Posta Imre

 
A 9/11-es valódi története

 
Korlátlanul magyar hírportál

Jobbik

Kuruc Info

 

Jövőnk info

 
Barikád.Hu

Barikád

 
Magyar keresztnevek kereső
Magyar Keresztnevek Tára kereső
Név: Névnap:
 

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME